FAQ

FAQ2019-08-21T14:59:14+00:00

Indien u uw vraag niet kan vinden in deze FAQ,
contacteer ons via:

Wat is FSC?2019-08-21T14:13:22+00:00

FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationale, onafhankelijke en niet-gouvernementele non-profitorganisatie. Sinds 1993 wordt samen met delegaties vanuit de sociale sector, de milieubeweging, de houtsector en boseigenaars gewerkt aan regelgeving omtrent verantwoord bosbeheer.

In dit kader, heeft FSC principes voor goed bosbeheer opgesteld, en een certificeringssysteem opgezet om goed bosbeheer te beoordelen. Ook de volledige handelsketen van bos tot aan het eindproduct wordt gecontroleerd. Het FSC-keurmerk is het enige keurmerk voor hout en houtproducten dat wordt ondersteund door de belangrijkste natuur-milieu- en ontwikkelingsorganisaties in de wereld. Zoals Wereld Natuur Fonds, Milieudefensie, Greenpeace en Novib. Maar ook door vooruitstrevende bedrijven.

Eenieder die hout verwerkt uit FSC-bossen verbindt zich ertoe deze reglementering te respecteren. Daarom is het ook nodig dat deze bedrijven zich hiervoor laten keuren en na goedkeuring hier dan ook een certificaat voor krijgen (= COC of Chain Of Custody). FSC producten herkent u aan het FSC-logo.

Door hout of producten te (ver)kopen met het FSC-keurmerk, weet u zeker dat dit uit een goed beheerd bos komt.

Meer info over fsc vindt u op www.fsc.org.

Kan een bureaustoel gebruikt worden op een laminaatvloer?2019-08-21T14:22:05+00:00

Dit is zeker mogelijk. Het is wel absoluut noodzakelijk om het laminaat voldoende te beschermen.

1. Gebruik zachte wielen. U herkent zachte wielen aan de aanwezigheid van een band in een andere kleur. Nieuwe bureaustoelen kan u tegenwoordig standaard bestellen met zachte of harde wielen. Voor bestaande stoelen met harde wielen kan u bij een leverancier van bureaustoelen zachte wielen bestellen een vervangen. Met zachte wielen zal de levensduur van uw laminaatvloer drastisch verhoogd worden en zal uw vloer langer mooi blijven.

Tip : zachte wielen op een harde vloerbekleding zoals laminaat verhogen het zitcomfort.

2. Ook kunt u onder de bureaustoelen een aangepaste doorschijnende bureaustoelmat te leggen. Kies hiervoor een mat voor harde vloerbekledingen. De mat mag geen noppen bevatten (zoals voor tapijt) en moet voldoende groot zijn.

Overzicht gebruiksklassen laminaat2019-08-21T14:22:11+00:00

De verschillende kwaliteiten hebben elk een eigen prijskaartje. De leidraad hierin zijn de laminaatklassen. Voor elke laminaatklasse gelden eisen die betrekking hebben op krasweerstand, stootvastheid, slijtwaarde, gladheid en vlekbestendigheid. Voor de laminaatklassen geldt: hoe hoger de klasse hoe beter het product.

  • AC1 – Klasse 21: Voor licht gebruik AC2
  • Klasse 22: Voor normaal gebruik AC3
  • Klasse 23-31: Intensief gebruik – licht commercieel gebruik AC4
  • Klasse 32: Zwaar gebruik – normaal commercieel gebruik AC5
  • Klasse 33: Zeer zwaar en commercieel gebruik
Waarin verschilt fineerparket van massiefhout?2019-08-21T14:22:19+00:00

Fineerparket optimaliseert het hout dat de natuur ons biedt. Daar waar 1 m³ rondhout een opbrengst van 23 m² massief parket oplevert, slagen we erin om 600 m² fineer uit datzelfde 1 m³ rondhout te halen. Daarenboven is fineerparket veel bestendiger tegen krassen en indrukken en dit dankzij de aangebrachte vernislaag. Fineerparket is ook veel onderhoudsvriendelijker.